Kaitse lampaitani!

Tähän alkuun…

Tämän minä olen teille puhunut ollessani teidän tykönänne. Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.

Joh.14:25-26

Jeesus puhuu toistamiseen…

Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

Joh.16:13-14

Tämä on Pyhän Hengen tehtävä myös tänään, siksi tarvitsemme Pyhää Henkeä! Ja nyt jatkan mihin edellisessä kirjoituksessa (Usko ja epäusko 14.4.20) jäin…

Kun kansa tunkeutui hänen ympärilleen kuulemaan Jumalan sanaa ja hän seisoi Gennesaretin järven rannalla, niin hän näki järven rannassa kaksi venhettä; mutta kalastajat olivat niistä lähteneet ja huuhtoivat verkkojaan. Ja hän astui toiseen niistä, joka oli Simonin, ja pyysi häntä viemään sen vähän matkaa maasta; ja hän istui ja opetti kansaa venheestä. Mutta puhumasta lakattuaan hän sanoi Simonille: ”Vie venhe syvälle ja heittäkää verkkonne apajalle”. Niin Simon vastasi ja sanoi hänelle: ”Mestari, koko yön me olemme tehneet työtä emmekä ole mitään saaneet; mutta sinun käskystäsi minä heitän verkot”.

Luukas.5:1-5

Kyllä Pietari tiesi sen, että jos ei yöllä ole saatu, niin ei se onnistu päivälläkään. Pietarin koko suku oli kalastajia ja tiesi tasan tarkkaan milloin niitä kaloja saa, MUTTA Jeesuksen puhe oli saanut aikaan sen, että hän luotti enemmän Jeesukseen, kuin itseensä: ”Sinun käskystäsi Jeesus minä heitän verkot!” (Luuk.5:5).

Ja sen tehtyään he saivat kierretyksi suuren joukon kaloja, ja heidän verkkonsa repeilivät. Niin he viittasivat toisessa venheessä oleville tovereilleen, että nämä tulisivat auttamaan heitä; ja he tulivat. Ja he täyttivät molemmat venheet, niin että ne olivat uppoamaisillaan. Kun Simon Pietari sen näki, lankesi hän Jeesuksen polvien eteen ja sanoi: ”Mene pois minun tyköäni, Herra, sillä minä olen syntinen ihminen”. Sillä kalansaaliin tähden, jonka he olivat saaneet, oli hämmästys vallannut hänet ja kaikki ne, jotka olivat hänen kanssaan, ja samoin myös Simonin kalastuskumppanit, Jaakobin ja Johanneksen, Sebedeuksen pojat. Mutta Jeesus sanoi Simonille: ”Älä pelkää, tästedes sinä saat saaliiksi ihmisiä”. Ja he veivät venheet maihin, jättivät kaikki ja seurasivat häntä.

Luuk.5:6-11

Pietari tunsi itsensä syntiseksi Jeesuksen lähellä. Jumalan pyhyys oli laskeutunut heidän ympärilleen. Jeesuksen sanat: ”Älä pelkää” (Luuk.5:10), lohduttivat Pietaria; ”Sinä kelpaat minun seuraani”. Jeesus lupasi Simonille (Pietari) tehdä hänestä ihmisten kalastajan, ja samalla Jeesus kalasti neljä opetuslasta mukaansa.

Palataan vielä viimekertaiseen (Usko ja epäusko 14.4.20) kirjoitukseen, kun Jeesus kyseli Pietarilta rakastiko hän Jeesusta, niin Pietari sai myös tehtäviä:

  • Ruoki minun karitsoitani
  • Kaitse minun lampaitani ja
  • Ruoki minun lampaitani.

Jeesus kehoitti Pietaria olemaan paimen, joka kulkee lampaiden edellä ja ruokkii lampaat ja karitsat (NUORET) Jumalan sanalla. PIETARIN TULI KULKEA LAUMAN EDELLÄ! Paavali kirjoittaa:

Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen Kristuksen seuraaja.

1.Kor.11:1

Olkaa minun seuraajiani, veljet, ja katselkaa niitä, jotka näin vaeltavat, niinkuin me olemme teille esikuvana.

Fil.3:17

Herra Jeesus auta meitä, että olisimme hyviä esikuvia seurakunnassa ja muidenkin ihmisten joukossa. He lukevat meitä! Paavali uskalsi sanoa: ”Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen Kristuksen seuraaja”. Jeesus kehoitti Pietaria: ”Kaitse minun lampaitani”. Olisiko tuo Jeesuksen pyyntö myös meille?

Otsikkokuva: Photo by kailash kumar from Pexels

Terveisin…