Usko ja epäusko

14 huhti, 2020 | Vanhimmiston palsta | 0 Kommenttia

Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, myöhään illalla, kun opetuslapset olivat koolla lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: ”Rauha teille!”

Joh.20:19

Jeesushan oli ilmestynyt samana päivänä kahdelle miehelle, jotka olivat matkalla Emmaukseen. Jeesus oli heille selittänyt alkaen Mooseksesta ja profeetoista, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu (Luuk.24:15, 27). Jeesus oli sanonut heille:

Niin hän sanoi heille: ”Oi, te ymmärtämättömät ja hitaat sydämeltä uskomaan kaikkea sitä, minkä profeetat ovat puhuneet! Eikö Kristuksen pitänyt tätä kärsimän ja sitten menemän kirkkauteensa?”

Luuk.24:25-26

Nämä kaksi, sitten kun olivat tunteneet Jeesuksen ja palanneet takaisin Jerusalemiin opetuslasten tykö, taas Jeesus oli heidän keskellään. Jeesus näytti heille kätensä ja kylkensä (Luuk.24:36-40). Ilo valtasi opetuslapset, kun he näkivät Herran. Jeesus sanoi uudelleen:

Niin Jeesus sanoi heille jälleen: ”Rauha teille! Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät.” Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: ”Ottakaa Pyhä Henki. Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt.”

Joh.20:21-23

Yksi opetuslapsista, Tuomas ei ollut muiden joukossa, kun Jeesus tuli. Toiset kertoivat hänelle:

Niin muut opetuslapset sanoivat hänelle: ”Me näimme Herran”. Mutta hän sanoi heille: ”Ellen näe hänen käsissään naulojen jälkiä ja pistä sormeani naulojen sijoihin ja pistä kättäni hänen kylkeensä, en minä usko”.

Joh.20:25

Usko ja epäusko! Usko ei ole näkemistä! Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei NÄHDÄ (Heb.11:1)!

Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.

Heb.11:6

Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: ”Rauha teille!” Sitten hän sanoi Tuomaalle: ”Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen”. Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: ”Minun Herrani ja minun Jumalani!” Jeesus sanoi hänelle: ”Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!” Paljon muitakin tunnustekoja, joita ei ole kirjoitettu tähän kirjaan, Jeesus teki opetuslastensa nähden; mutta nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen nimessänsä.

Joh.20:26-31

Jeesus opetti meitä myös anomaan Hänen nimessään:

ja mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, että Isä kirkastettaisiin Pojassa. Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen.

Joh.14:13-14

Tänäänkin me voimme näihin Jeesuksen antamiin lupauksiin luottaen rukoilla ja uskoa saavamme myös rukousvastauksia!

Otsikkokuva: FreeBibleimages.org, JESUS APPEARS TO THE DISCIPLES, www.LumoProject.com. Kuvaa editoitu; kokoa pienennetty ja laatua pienennetty.

Terveisin…

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Päivän Sana

Hänen jumalallinen voimansa on antanut meille lahjaksi kaiken, mikä kuuluu tosi elämään ja jumalanpelkoon. Olemmehan päässeet tuntemaan hänet, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja voimallaan.

Arkisto