Jumalanpelkoon harjoittaminen?

Artikkelin Raamattulainaukset ovat STLK2017 käännöksestä.

…Harjoita itseäsi Jumalanpelkoon, sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähän, mutta Jumalanpelosta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on sekä nykyisen että tulevan elämän lupaus. Tämä sana varma ja täysin vastaanottamisen arvoinen. Siksihän me teemme työtä ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten pelastaja, varsinkin uskovien, Tätä käske ja opeta. Älköön kukaan väheksykö sinua nuoruutesi tähden. Ole sinä uskovien ESIKUVA puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa ja puhtaudessa. Pidä huolta lukemisesta, kehottamisesta ja opettamisesta, kunnes minä tulen. Älä lyö laimin ARMOLAHJAA, joka sinulla on ja joka sinulle annettiin profetian kautta, kun vanhimmat panivat kätensä sinun päällesi. Huolehdi näistä kaikista ja ELÄ niissä, jotta kaikki näkisivät sinun edistymisesi, Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä. Jos näit teet, pelastat sekä itsesi että ne, jotka kuulevat sinua. [painotus lisätty]

1.Tim.4:7-13

Miten me voisimme elää ja olla tässä ajassa esikuvina? Eikö tämä aika tarvitse erityisesti oikeita esikuvia!

  • Puheessa: ”Mitä me puhumme, onko puheemme rakentavaa, onko se totta?”. (Ef.4:25, 29)
  • Vaelluksessa: ”Kehoitan teitä vaeltamaan saamanne kutsumuksen arvoisesti, kaikessa nöyrinä, lempeinä, pitkämielisinä, kärsien toisianne rakkaudessa!”. (Ef.4:1-2)
  • Rakkaudessa: ”Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi, rakkaus ei tee lähimmäiselleen mitään pahaa”. (Room.13:9-10)
  • Uskossa: ”Usko Herraan Jeesukseen… usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, varmuus siitä, mikä ei näy”. (Apt.16:31, Heb.11:1)
  • Puhtaudessa: ”Minä luotan täysin siihen, että hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, vie sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä… Rukoilen myös että teidän rakkautenne kasvaisi yhä enemmän tiedossa ja kaikessa ymmärtämisessä, niin että voisitte tutkia, mikä on parasta ja olisitte puhtaita ja moitteettomia Kristusen päivään saakka. Täynnä vanhurskauden hedelmää, jonka Jeesus Kristus saa aikaan Jumalan kunniaksi ja ylistykseksi.” (Fil.1:6, 9-11)

Raamattussa sanotaan, että me Kristityt olemme kirje tai tuoksu, maailmassa (2.Kor.2:14-15, 2.Kor.3:3)… ja meitä luetaan! Eikä maailma kysyy lupaa, lukemiseen, ei aikaa, eikä paikkaa! Herra auta meitä olemaan sinun kirjeitäsi ja uskovien esikuvia! Paavali kehoitti Timoteusta: ”Harjoita itseäsi Jumalanpelkoon (Jumalan kunnioitus ja Hänen rakastaminen), siitä on hyötyä kaikkeen, koska sillä on sekä nykyisen että tulevan elämän lupaus. Auta meitä tähän, Herra! Amen!

PS. ”Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin.” (1.Tess.5:11)

Otsikkokuva: Photo by Pixabay from Pexels

Terveisin…