Autuas on anteeksi saanut…

Daavidin mietevirsi. Autuas se, jonka rikokset ovat anteeksi annetut, jonka synti on peitetty! Autuas se ihminen, jolle Herra ei lue hänen pahoja tekojansa ja jonka hengessä ei ole vilppiä! Kun minä siitä vaikenin, riutuivat minun luuni jokapäiväisestä valituksestani. Sillä yötä päivää oli sinun kätesi raskaana minun päälläni; minun nesteeni kuivui niinkuin kesän helteessä. Sela. Minä tunnustin sinulle syntini enkä peittänyt pahoja tekojani; minä sanoin: ”Minä tunnustan Herralle rikokseni”, ja sinä annoit anteeksi minun syntivelkani. Sela. Sentähden rukoilkoot sinua kaikki hurskaat aikana, jona sinut löytää voidaan. Vaikka suuret vedet tulvisivat, eivät ne heihin ulotu. Sinä olet minun suojani, sinä varjelet minut hädästä, sinä ympäröitset minut pelastuksen riemulla. Sela. ”Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee”. Älkää olko niinkuin järjettömät orhit ja muulit, joita suitsilla ja ohjaksilla, niiden valjailla, suistetaan; muutoin ne eivät sinua lähesty. Jumalattomalla on monta vaivaa, mutta joka Herraan turvaa, häntä ympäröitsee armo. Iloitkaa Herrassa ja riemuitkaa, te vanhurskaat, ja veisatkaa ilovirsiä, kaikki te oikeamieliset.

Ps.32:1-11

Daavid sanoo (kirj. lainaukset RK käännöksestä, y.o. KR33/38, sentakia hieman erilaiset): ”Autuas se, jonka pahat teot ja synnit ovat anteeksi annetut”, mutta sitten tuli elämään tilanne jolloin hän salasi synnit: ”Niin kauan kuin minä vaikeni synneistäni, ruumiini riutui ja kuihtui ja hän huusi tuskassaan.” Ei ollut lepoa eikä rauhaa, yöllä eikä päivällä. Daavid jatkaa: ”Minä tunnustin Herralle syntini, enkä salannut pahoja tekojani.” Tässä on neuvo myös meille; ei salata syntejä, vaan tunnustetaan ne Herralle!

Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas. Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.

1.Joh.2:1-2

Daavid jatkaa: ”Sinä [HERRA] annoit anteeksi pahat tekoni, otit pois syntieni taakan.” *hakasulut kirj. lis. Daavid pääsi vapaaksi taakoistaan! Myös me, kun tunnustamme syntimme, pääsemme vapaiksi taakoista ja saamme nukkua yömme rauhassa! ”Minä opetan sinua”, sanoo Herra. ”Minä osoitan sinulle OIKEAN tien.” *painotus kirj. lis. ”Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi.” Ihana lupaus! Emme ole yksin, vaan Herra Jeesus Kristus on sinun ja minun kanssa! Ja vielä lupaus: ”Herran armo ympäröi sen, joka häneen turvaa. Siis iloitkaa ja riemuitkaa Herrasta , te vanhurskaat! Kohottakaa riemuhuuto, te oikeamieliset!” Hallelujaa!

Otsikkokuva: Photo by Belle Co from Pexels

Terveisin…