HERRA oli hänet varjeleva

Kuudesta hädästä hän sinut pelastaa, ja seitsemässä ei onnettomuus sinua kohtaa. Nälänhädässä, hän vapahtaa sinut kuolemasta ja sodassa miekan terästä. Kielen ruoskalta sinä olet turvassa, etkä pelkää kun hävitys tulee. Hävitykselle ja kalliille ajalle sinä naurat, etkä metsän petoja pelkää. Sillä kedon kivien kanssa sinä olet liitossa, ja metsän pedot elävät rauhassa sinun kanssasi.Saat huomata, että majasi on rauhoitettu, ja kun tarkastat asuinsijasi et sieltä mitään kaipaa. Ja saat huomata, että sinun sukusi on suuri ja vesasi runsaat kuin ruoho maassa. Ikäsi kypsyydessä sinä menet hautaan, niinkuin lyhde korjataan ajallansa. Katso, tämän me olemme tutkineet, ja niin se on: kuule se ja, ota sinäkin siitä vaari.

Job.5:19-27

Kerron tapauksen joka liittyy tähän Raamatun paikkaan. Kun Suomessa alkoi sota. Tätini ja hänen miehensä olivat vasta avioituneita ja heillä oli kaksi pientä lasta. Käsky kävi ja nuoren isän oli astuttava isänmaan palvelukseen. Ongelma oli siinä, että hän ei suostunut ottamaan asetta kun oli uskovainen. Hänelle ei ollut vaihtoehtoina kuin, joko vankeus tai lääkintämieheksi rintamalle. Oli raskasta jättää vaimo ja pienet lapset. Silloin hän rukouksissa ollessaan sai tämän Raamatun paikan lohdutukseksi, että Herra oli hänet varjeleva. Hän luotti tähän sanaan kun hän haki kuolleita ja haavoittuneita sotatantereelta, monesti luotien lentäessä ympärillä. Herra varjeli hänet haavoittumiselta. Hän sai ansiomerkit myöhemmin rohkeasta toiminnasta. Erityisen koville usko lupaukseen joutui kun vaimo ja lapset sairastuivat lavantautiin. Siinäkin Herra armahti ja he parantuivat. Tästä tätini miehestä tuli armoitettu evankelistaa, joka minullekkin aina muistutti joko olen uskossa Jeesukseen? Hän ei laittanut kynttilää vakan alle (luuk.11:33) vaan rohkeasti todisti Jeesuksesta kaikille kaikkialla. Hän asui aikanaan 70 – luvulla Ruotsissa ja kiersi kotievankelistana. Monet ruotsinsuomalaiset saivat kuulla hyvän sanoman häneltä, ja tulivat uskoon…

Kerroin tämän rohkaisuna kuinka Herra on auttanut ja auttaa tänäkin päivänä. Saamme olla rohkealla mielellä. ❤️ ✝️ 🙏

Otsikkokuva: Photo by Negative Space from Pexels (kuva pienennetty)

Terveisin…