Kuka uskoo sanomamme?

Profeetta Jesajan kirjan luku 53 alkaa sanoin; ”Kuka uskoo meidän sanomamme?”, niin… kuka uskoo medän sanomamme, onko sanomamme sopusoinnussa meidän tekojemme kanssa? Jesajan kirja jatkaa: ”Kuka ymmärtää Herran käsivarren voiman?” (KR33/38 kääntää; kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan?).

Hän kasvoi Herran edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa, johon me olisimme mielistyneet. Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä…

Jes.53:2-4

KIITOS JEESUS, että (minunkin) meidänkin kipumme ja sairautemme, sinä Jeesus kannoit ristillä. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, LUULIMME JUMALAN häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka MEIDÄN rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet.

…Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.

Jes.53:4-5

Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha. Hänen HAAVOJENSA HINNALLA me olemme PARANTUNEET! AAMEN!

Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.

Jes.53:6

Me harhailimme (minä ja sinä) eksyksissä kuin lampaat. JOKAINEN meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta HERRA pani meidän KAIKKIEN syntivelan HÄNEN KANETTAVAKSEEN! Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen. Ei hän suutansa avannut…

Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut. Ahdistettuna ja tuomittuna hänet otettiin pois, mutta kuka hänen polvikunnastaan sitä ajatteli? Sillä hänet temmattiin pois elävien maasta; minun kansani rikkomuksen tähden kohtasi rangaistus häntä. Hänelle annettiin hauta jumalattomain joukossa; mutta rikkaan tykö hän tuli kuoltuansa, sillä hän ei ollut vääryyttä tehnyt eikä petosta ollut hänen suussansa.

Jes.53:7-9

Herra näki hyväksi, että hänet ruhjottiin, että hänet lävistettiin. Kun hän antoi itsensä SOVITUSUHRIKSI, Hän saa nähdä sukunsa jatkuvan, hän elää kauan, ja Herran tahto täyttyy Hänen kauttaan. Jeesus teki tämän meidän tähtemme, että meillä Hänessä olisi syntien anteeksianto ja sovinto Jumalan kanssa. Pietari, siis hän joka kielsi Jeesuksen (Luuk.22:61-62), myöhemmin, ensimmäisessä saarnassaan julisti:

Niin Pietari sanoi heille: ”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.”

Apt.2:38-39

Kiitos Jeesus, että tulit minutkin syntisen pelastamaan. Kiitos Jeesus haavoistasi ja siitä, että tänäänkin saan luottaa ja uskoa, että kannoit myös minun sairauteni ja kipuni ristinpuulla. Täysi hinta on maksettu! Kiittäkäämme siitä häntä, joka on kaiken kiitoksen ja ylistyksen ansainnut; JEESUSTA KRISTUSTA! Ja hänen kauttaan meillä on päästy ISÄN luo.

Otsikkokuva: Alkup. Photo by NEOSiAM 2020 from Pexels, kuva editoitu.

Terveisin…