”Se on täytetty”.

Sen jälkeen, kun Jeesus tiesi, että kaikki jo oli täytetty, sanoi hän, että kirjoitus kävisi toteen: ”Minun on jano”. Siinä oli astia, hapanviiniä täynnä; niin he täyttivät sillä hapanviinillä sienen ja panivat sen isoppikorren päähän ja ojensivat sen hänen suunsa eteen. Kun nyt Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: ”Se on täytetty”, ja kallisti päänsä ja antoi henkensä.

Joh.19:28-30

Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat, ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös. Ja he lähtivät haudoistaan ja tulivat hänen ylösnousemisensa jälkeen pyhään kaupunkiin ja ilmestyivät monelle. Mutta kun sadanpäämies ja ne, jotka hänen kanssaan vartioitsivat Jeesusta, näkivät maanjäristyksen ja mitä muuta tapahtui, peljästyivät he suuresti ja sanoivat: ”Totisesti tämä oli Jumalan Poika”.

Matt.27:51-54

Tuli lauantai. Opetuslasten joukko oli hajaantunut. Pietari oli kieltänyt tuntevansa Jeesuksen. Maria, Jeesuksen äiti itki Poikaansa. Kaikki ne toiveet, jotka oli rakennettu Jeesuksen varaan olivat menneet. Me toivoimme hänen olevan sen, joka oli lunastava Israelin. Ja kuitenkin Hän oli se joka lunasti Israelin ja myös meidät pakanat. Jeesuksen opetus ei ollut mennyt perille. Kirjoitukset eivät olleet avautuneet. Mutta kiitos Jumalan, Jeesus ei jäänyt hautaan vaan nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista. Kuolemalla kuoleman voitti!

kiittäen Isää, joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa, häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen, ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa.

Kol.1:12-15

Meidänkin elämään voi tulla aikoja jolloin tuntuu, että kaikki toivo on mennyt, mutta tiedä se, että HÄN; JEESUS on tullut juuri meitä varten. Meitä heikkoja, aivan huonoja, syntisiä varten. Pietarikin sai kohda Jeesuksen uudestaan, eikä Jeesus syytellyt Pietaria, vaan kysyi:

Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: ”Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä?” Hän vastasi hänelle: ”Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas”. Hän sanoi hänelle: ”Ruoki minun karitsoitani”.

Joh.21:15

Jeesus sanoi:

Sen kuullessaan Jeesus sanoi heille: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä.”

Mark.2:17

Kiitos Jeesus, että tulit minua (meitä) varten. Meitä syntisiä varten. Kiitos, että tänääkin sinä annat katuvalle synnit anteeksi ja puhdistat meidät kaikesta vääryydestä.

Room.3:23-26 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

Room.3:23-26

Kaikki on Jumalan armoa! Hyvää hiljaista lauantaita kaikille!

Otsikkokuva: Publicdomainpictures.net, Clouds, Kai Stachowiak.

Terveisin…